Werkwijze

Contractafspraken

Coöperatie Hesterhuizen beschikt over de vereiste toelating van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Wij hebben contractafspraken met zorgkantoren in het kader van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), en de Jeugd Wet (voorheen Jeugdzorg). Daarnaast is een Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen mogelijk. We hebben contractverbindingen met zorgkantoren en gemeenten, waarmee de zorg voor cliënten uitstekend geregeld is.

Zorgkantoor

Als Coöperatie Hesterhuizen sluiten wij voor al onze leden (de zorginstelling) een WLZ-contract af met het zorgkantoor. Vervolgens worden de cliënten aangemeld bij de zorgverzekeraar. Om te kunnen voldoen aan alle zorgkantoor voorwaarden, ondersteunen wij nieuwe leden met:

  • het ondersteuningsdossier
  • de zorgverlening
  • administratieve registratie
  • geautomatiseerd zorgdossier
  • periodieke kwaliteitscontrole

Wij zijn er voor elkaar

Bij ons én onze leden kun je altijd terecht met jouw vragen over financiën, zorgregistratie en kwaliteit. Vaak verwijzen we leden naar elkaar. Dat is de kracht van de coöperatie. Zo leren leden van elkaar, kunnen zij blijven ondernemen en doen waar zij en hun cliënten gelukkig van worden: een fijn huis of een goede werkplek bieden voor mensen die dat zo ontzettend hard nodig hebben.